Istria 100 by UTMB

Tako kot vsako leto, smo se zajci tudi letos družili na trail prireditvi, ki je potekala od 8. do 10.4.2022 v Umagu. Poleg članov ŠD Divji zajci, je bilo prisotnih tudi več prijateljev in znancev iz cele Slovenije, tako tekačev kot tudi navijačev.

Od članov ŠD Divji zajci, sta se na 128,7 km traso podala Meta in Primož Prosen, na 68,5 km Franci Urbanc, na 41,2 km pa Boštjan Pavlič in moja malenkost Mirjana Urbanc. Za naju z Boštjanom je bil to prvi trail nad 40 km. Rok Urbanček je bil prijavljen, vendar zaradi zdravstvenih težav ni nastopil. Vsi smo uspešno pretekli svojo traso. Meta, Franci in jaz smo zaključili na 3. mestu v svojih kategorijah, Primož na 12., Boštjan pa na 20. mestu v kategoriji. Kar se mene tiče, sem več kot zadovoljna s svojim rezultatom, mislim pa, da enako velja tudi za vse ostale.

Vremenske razmere so bile zelo spremenljive, primerljive z vsemi letnimi časi. Dež na štartu 128 km trase, ki je bil v petek ob 21 uri, v soboto zjutraj dokaj hladno in spremenljivo, nato pa so se stopinje dvignile na okoli 20 stopinj. Z Boštjanom, ki sva tekla na 41 km,  sva tako imela kar ugodne razmere na celotni trasi . Okrog 16 ure pa se je ulil dež s sodro, začelo je grmeti in pihati v sunkih do 65 km/h, v manj kot uri se je ohladilo za več kot 10 stopinj, skratka bilo je kot sodni dan. Naši zajci – Meta, Primož in Franci pa so bili še vedno na trasi. Zadnjih 10 km, ki potekajo po »zajčjem zevnku«, je bilo izjemno blatnih.  Blato se je prijemalo obutve, tako da so bile noge še težje. V tako ekstremnih razmerah jim je uspelo v večernih urah priteči na cilj, kjer smo jih pričakali navijači.

Na tem mestu se moram zahvaliti našima dvema zajcema, Boštjanu Pavliču in Roku Urbančku, ki sta nas vse z glasnim navijanjem pričakala v cilju, nas pofotkala in poskrbela za hidracijo in antigripin.

Rezultati

Fotogalerija