O društvu

Športno društvo Divji Zajci smo skupina mladih in manj mladih ljubiteljev predvsem športnih pa tudi družabnih aktivnosti. Povezalo nas je druženje na športnih prireditvah in tekmovanjih, kjer smo se želeli predstaviti pod skupnim imenom. Tako je konec leta 2010 padla odločitev in ustanovili smo športno društvo. V svoje vrste vabimo tudi manj zagrizene športnike, navijače in vse, ki bi se radi družili ob športnih aktivnostih. Društvo trenutno šteje že preko 65 aktivnih članov, med katere vabimo tudi vas.

Pristopna izjava 2016.

Prošnja za sponzorje.

Transakcijski račun: SI56 0206 8025 9181 027
Davčna številka: 58375945
Matična številka: 4028651000

Klub je vpisan v register društev pri Upravni enoti Kranj.

Tek oz. pohod ob polni luni ter zajčkove runde so le nekatere od mnogih aktivnosti divjih zajcev. Tako tekmovalci kot tudi navijači se udeležujemo tekov v sklopu Gorenjskega pokala v rekreativnih tekih in zimske tekaške lige, 6 ur Kališča, nočne 10ke na Bledu, ljubljanskega maratona, bili smo na teku Božičkov in malem kraškem maratonu, gozdnem teku Maya Maya in še bi lahko naštevali. Na velikonočni ponedeljek organiziramo zdaj že tradicionalni izlet na Sv. Jakoba, udeležili smo se pohoda po Mamutivi poti, zabavali smo se tudi na Blegošu in Mali Poljani. Najbolj divji pa se odpravijo tudi na lov za dvatisočaki.

Vsako poletje organiziramo špotni izlet/ekskurzijo: leta 2011 smo se odpravili v dolino Trente, osrčje Julijskih Alp. Pohodniški izlet smo pričeli pri spomeniku dr. Juliusa Kugyja ter ga po Soški poti nadaljevali do soteske Mlinarice, naprej do alpskega botaničnega vrta Alpinum Juliana ter cerkvice Marije Lavretanske. Po ogledu stare žage smo se okrepčali s kosilom v naravi, mrzla Krajcarica pa je poskrbela za hladno pijačo :). V sezoni 2012 pa nas je pot popeljala na Kras, kjer smo si ogledali pršutarno Lokev, najstarejšo turistično kraško jamo Vilenico, v nabiranju češenj pa smo se preizkusili na vinogradniški kmetiji Viktorja Marca nad Ajdovščino.

Svoje sposobnosti preizkušamo tudi na bowling turnirjih, s pikniki pa proslavimo zaključke sezon (kostanjev piknik, piknik na Štefanji Gori).

V preteklem letu smo kot soorganizator v sodelovanju s KZTL pripravili odmevno dvodnevno tekmovanje v gorskem teku na Krvavcu, v zimski sezoni pa Nočni napad na Zvoh. Tekmovanja bodo postala tradicionalna.

V želji, da bodo naše aktivnosti čimbolj raznolike ter dogajanje vsako leto še bolj pestro, vas vabimo, da se s svojimi predlogi in željami kadarkoli lahko obrnete na nas preko spletne strani (kontakt), elektronske pošte divji.zajci@gmail.com ali na telefonsko številko 041 691 190 (predsednik društva Miha Štefe). Potrudili se bomo po najboljših močeh.

Vabljeni v naše vrste – zares smo divji in zares smo skoraj povsod!