Pohod na PRŠIVEC – 1761

Vodniški odskek PD Križe vabi na pohod na PRŠIVEC 1761.

DATUM POHODA: sobota, 20.06.2015

ODHOD: ob 5.00 uri iz Križev in ob 5.20 uri izpred Merkatorja na Kokrici

OPIS POTI : razdelili se bomo v dve skupini:

A – zahtevna pot obvezna ČELADA

Pot bo vodila od Koče pri Savici, preko Komarče do Črnega jezera. Nadaljevalo se bo po dolini pod Stadorjem , planino Viševnik do vrha Pršivca. Z vrha sledi spust po grebenski poti do planine Vogar, kjer bo čas za daljši počitek pred spustom v Staro Fužino.

B – lahka pot

S Stare Fužine se bomo povzpeli na planino Vogar in nadaljevali po grebenu do vrha Pršivca. sledil bo spust na planino Viševnik, naprej na planino pri Jezeru ter do daljšega počitka na planino Vogar. sledil bo še spust v Staro Fužino.

ČAS HOJE: cca 8 ur – počitki niso všteti

OPREMA: Pohodna planinska oblačila vremenu primerna, visoka planinska obutev z dobrim podplatom, palice, čelada (skupina A), pokrivalo in tudi krema za sonce.

PREHRANA: Hrana in pijača iz nahrbtnika. Planine so oskrbovane, možnost toplega obroka na Planini Vogar, kjer se skupini združita.

Prispevek za delovanje društva: 10€ za člane ŠD Divji Zajci in PD Križe, za ostale udeležence pa 15€

VODNIKI: Vodja: Ludvik Veber

A: Ludvik Veber, lokalna v. Tina, Tone Lavtar, Anže Rozman

B: Marko Vidali, Olga Rener, Dragi Štalc

PRIJAVE : Prijave sprejema do četrtka, 18.06.2015 Mirjana Urbanc Organizatorji si pridružujejo pravico do spremembe oziroma odpovedi Na tel.: 041 714 742. Morebitne odjave pa sporočite prav tako do četrtka, v nasprotnem primeru prispevate enako kot udeleženci izleta in dokler dolga ne poravnate, ni možna prijava na naslednji izlet. Udeležba na izletu – na lastno odgovornost.

VABLJENI !