“Štefanja gora 2014”

DSC_0505V nedeljo 5.10. smo spravili pod streho (tokrat brez dežja) letošnjo dirko na Štefanjo goro. Tekači in kolesarji so štartali pri spomeniku na Brdu, pohodniki pa pri Jelovici v Preddvoru, kateri so tudi pričakali tekmovalce na Štefanji gori. Tokrat je bila udeležba tekmovalcev manjštevilčna, a kljub temu tekmovalnosti ni manjkalo. Najhitrejši tekač je bil Boštjan Kern, za njim pa je bil Miha Jerič. Tekačice je tokrat ponosno zastopala Ana Novak. “Štefanjski klanec” je dodobra pregrel tudi kolesarje. Prvi je ciljni trak pretrgal Aleš Štefe, drugi je bil Zvone Založnik, ki je med drugim skrbel tudi za zaveterje šibkejšim tekmovalcem, tretji pa je bil Peter Starc. Tadeja Štefe je obranila lanski naslov pri kolesarkah.

Ne smemo pa pozabiti tudi naših najmlajših zajčkov, ki so se tudi morali zelo  potruditi za svoje medalje in posladke.

Prav je, da se ob tej priložnosti zahvalimo še vsem tistim, ki so na tak ali drugačen način pripomogli k uspešnemu zaključku poletne sezone in super pikniku:

– iskrena hvala Turistični kmetiji Vrtačnik oz. družini Cukjati, ki nas je tudi letos gostila pod svojo streho;

– sponzorju, podjetju Laksit, za izdelane medalje, ter podjetju RT-TRI za praktične nagrade;

– vsem za slane in sladke dobrote;

– ter prav vsakemu posebej za udeležbo, navijanje in dobro voljo na zaključku zajčje poletne sezone!DSC_0457

FOTO: Divji Zajci

 

Že v soboto pa je bila v Šenčurju na sporedu zadnja letošnja tekma za Gorenjski pokal v rekreativnih tekih. Brez Divjih zajcev tudi tokrat ni šlo. Čestitke vsem za super uvrstitve.

Rezultati:

Foto: ŠC Maratonc